16 Temmuz, 2013

ARMOR REHBERİ

ARMOR REHBERİ

                              KUMAŞ ARMOR----DERİ ARMOR----METAL ARMOR

Tera online oyununda karakterlerimiz için 3 çeşit armor bulunmaktadır.

Cloth(kumaş) armor: Sorcerers, mysticler ve priestler kumaş zırh giyerler. Bu elbiseler, bez ayakkabı, ve eldivenden oluşurKumaş zırh üç zırh türü arasında en az savunma sunuyor. Bazen sadece bir vuruşla ölebilirsiniz. O yüzden kumaş zırh giyen sınıflar, her zaman hedefle arasında belirli bir mesafe koyması gerekir.

Leather(Deri) armor: Warriors, slayers ve archerlar hafif zırh giyerler. Bu zırh, bot ve deri eldiven oluşurDeri zırh orta düzeyde savunma sunuyor. Düşman yakın olsa bile, yine de kaçmasına ve yaşamasına imkan sağlayabilir.

Heavy (Metal) armor: Lancer ve berserkerslar ağır zırh giyerler. Bu zırh yelek, bot ve eldivenden oluşur. Ağır zırh saldırılara karşı en iyi savunma sunuyor. Bu zırh sayesinde, bir kaya gibi sağlam olabilirler.
 
İTEM YUVALARI:
 



Şimdi de itemlerin yuvalarına bir göz atalım. TERA oyununda karakterimizin, göğüs zırh, silah, eldiven ve ayakkabı için yuvalar vardır. Ayrıca iki küpe yuvası ve iki yüzük yuvası ve bir kolye için başka yuvaları vardır. Yüzük ve küpe başına 1, silah ve göğüs zırh için 4 er toplamda geliştirme kristalleri için 12 yuvası bulunmaktadır.

Her sınıfın başka sınıflardan ayrı olarak eşsiz bir silah türü vardır.
 
 



  • Warrior – Twin swords
  • Lancer – Lances and shields
  • Slayer – Greatswords
  • Berserker – Axes
  • Sorcerer – Discs
  • Archer – Bows
  • Mystic – Scepters
  • Priest – Staffs

  • İTEM ÖZELLEŞTİRME
     
    İtemleri özelleştirmek için farklı yolları vardır. Bu öğelerin görünümünü özelleştirebilirsiniz, ve kristal sistemi ile bazı yetenek ve efektler uygulayabilirsiniz.

    İtemlerimizin görünümünü özelleştirmek için ana şehirlerde bulunan dye mercant ve equipment remodeler isimli npc leri kullanabiliriz. Equipment remodeler isimli npc de kıyafet veye silahlarımızın görünümlerinizi değiştirebilirken, Dye merchantlardan alacağımız boyalar ile itemlerimizi istediğimiz renklere boyayabiliriz.
     
    REMODELİNG: Eğer kullandığınız itemin görünümünü beğenmediyseniz, aynı cinsde(zırh ile zırh, silah ile silah) başta bir itemin görünümü ile değiştirebilirsiniz. Bunun için Equipment remodeler isimli npc de satılan itemlerin üstüne ctrl+sağ click yaparak üzerinizde deneyebilir, beğenirseniz bu itemi alıp üstünüzdeki itemin görünümünü değiştirebilirsiniz. Veya trade broker da satılan size uygun itemlerin üstüne ctrl+sağ click yaparak deneyebilir, beğenirseniz alıp kullandığınız itemin görüntüsünü equipment remodeler isimli npc ye giderek değiştirebilirsiniz.
     
    ITEM DYE/İTEM BOYAMAK: Kullandığınız itemin görüntüsünü hallettik, ancak rengini beğenmediniz. Tera Online bunu da düşünmüş ve size itemlerinizin renklerini değiştirme şansı vermiş. Bunun için bize boya gerekiyor, boyaları Dye merchantlardan, tarde brokerlardan alacağımız gibi gathering yaptığımızda elde ettiğimiz doğal materyaller ile kendimizde boya yapabiliriz. İstediğimiz rengi aldıktan sonra itemimizi boyamaya başlayabiliriz. İlk önce itemi üzerinizden çıkararak inventory e koyun. Daha sonra aldığınız boyaya sağ tıklayarak, boyama penceresini açın, boyamak istediğiniz iteme sağ tıklayıp boyama penceresine yerleştirin. Şimdi iteminizin altında 5 adet renk tonu göreceksiniz, bu tonların üzerine tıklayarak onları deneyebilir, istediğinize karar verdikten sonra apply dye tuşuna basarak boyama işlemini bitirebilirsiniz.



     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder